Home / Zdravlje i Hrana / Imati sestre znači nikada biti sam u životu

Imati sestre znači nikada biti sam u životu

“Imati sestre znači nikada biti sam u životu.” To je općenito valjano dok se sestre ne udaju. Ovisno o tome što je njezin suprug, ona će odlučiti u kojem će se smjeru odnos nastaviti. Hoće li vas držati udaljenim, ako vam se muž ne sviđa, ili će vam biti još bliže ako prihvati njezinu obitelj. Jedno je sigurno – odnos će se promijeniti.

Od ljubavi do sestre prihvatit ćete sve, ali samo dok ne dođe trenutak kada više ne možete. Odbijate biti pacifist sve dok vas muž ne nazove i ne šali na vaš račun. I ne zanima vas što će se vaša sestra naljutiti ako je vratite s istom mjerom, jer ona nije učinila ništa da vas zaštiti.

Više je ne želiš posjetiti jer njezin suprug uglavnom ne voli ljude na svom području, a posebno tebe. Doživjeli ste napetost koja se javlja čim molite na vratima, rezanjem nožem. Dostojanstvo dolazi do velikih vrata. Vi više ne želite biti poslušni, u službi u bilo kojem trenutku, jer je navikla brinuti se o njoj od malih nogu i oprašta svim velikim i malim ludorima. Ne možete. A duša u tome? Raspada se. Duša se raspada pri samoj pomisli da se odnos rastao.

Da više nema grupnih zagrljaja koji su te čvrsto vezali u olupinu razorenog djetinjstva, u potpuno nefunkcionalnom braku tvojih roditelja. Vaši muževi ne znaju kroz što ste zajedno prošli. Ne znaju koliko ste ih voljeli i bili spremni umrijeti jedni za druge. Ne znaju koliko su napete ruke bile u teškoj podršci. Ne znaju kako ste se zagrlili. Znaju da imaju ženu, a ova žena ima sestre. Točka.

Naravno, ove sestre nisu dio obitelji, nego su rijetke (sretne ili ne) koje vide gosti. Zato mi je žao što smo odrasli. Ono što je djetinjstvo, što god to bilo, prošlo je otkako mi nedostaje ona sirova, intimna ljubav koja se od nas odbijala. Ova snaga odnosa – sve za jednog, jedan za sve! Sada su uključeni drugi. Moraju biti. Izračunava sa svim – emocije, posjete, usluge. Odjednom postoji mjera za svaku situaciju. Arshini su drugačiji. Možda sam nepravedno krivio svoje muževe. Možda su odlučili odrasti. Ući u svoj svijet, ograde i pokušaje bez ikakvog utjecaja da budu žene, majke, žene.

Sestra je samo jedna od uloga. Možda važnije od uloge majke i žene. Ne znam. Nisam iz te priče. Moje sestre su bile prve perle na ogrlici odrastanja, sve ostale su bile samo vezane. Kad bih izbacio te prve perle, cijela bi se ogrlica raspala. Razmišljam. I upravo zbog te velike ljubavi blagoslivljam ih i oslobađam svoju dušu, nadajući se i radujući se barem mrvicama, tragovima bivše bliskosti. Kad god i gdje god.

Teško je sve uklopiti, ali to nije nemoguće. Svatko mora dati malo sebe, a to će malo učiniti malo. Imam dvije kćeri i zamišljam da su jedni drugima stupovi, ruke, ruke, kad počnu oluje. Moja sreća ne bi bila kraj. Naučiti držati se zajedno, zauvijek. Zato što ista krv teče njihovim žilama, istim genima, istim precima. Oni se najbolje poznaju i prepoznaju jedni druge.

Ne znam kako živjeti s njima, most ljubavi mora ostati i preživjeti. Unatoč svemu. Zub hrđe ne može ga dotaknuti. Naučit ću ih da ljubomorno čuvaju svoj odnos, jer “sestra je sestra – polovica obitelji (obitelji)”.

About aktivno24

Check Also

‘Dva meseca posle raskida saznajem da imam vanmateričnu trudnoću. ‘

Dva meseca posle raskida saznajem da imam vanmateričnu trudnoću. Frka, trka, operacija, sve na brzinu, ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *